Charmed

Serie met 8 seizoenen van 1998 t/m 2006
met o.a. Holly Marie Combs, Alyssa Milano,
Rose McGowan en Shannen Doherty

Zie ook: IMDb.com & Wikipedia   


Maak kennis met de knappe en behekste Halliwel zussen - de kwetsbare Prue, zij kan op magische wijze objecten verplaatsen; de verlegen Piper, zij kan de tijd stoppen; en de ongeremde Phoebe, zij kan ik de toekomst kijken. Deze hedendaagse heksen zijn onafhankelijk, maar wanneer ze al hun problemen aan de kant zetten en samen komen als de Charmed Ones kunnen zijn hun krachten bundelen en de "Power of Three" oproepen om al het kwaad te overwinnen en de onschuldigen te beschermen. Beleef hoe de zussen hun magische halfzus Paige vinden, plus alle avonturen en aangrijpende spanning als ze de strijd aangaan met demonen en tovenaars -en soms zelf elkaar.
Charmed betovert je op een reis naar een mysterieuze wereld met tijdreizen, fantasie en paranormale actie. Ieder seizoen heeft een fantastische cliffhanger waarin de Charmed Ones voor hun grootste uitdagingen ooit staan in liefde, leven en dood... en de laatste aflevering, die ontneemt iedereen de adem!

De bovennatuurlijke saga begint nu! Geniet van alle 173 afleveringen van deze veelgeprezen serie op de 48 discs van deze box. Het zijn alle acht seizoenen overladen met drama, geslepen humor en betoverende effecten.

(Bovenstaande tekst komt van de achterkant van de DVDbox)   

Meer over Charmed:


Recensie
Heerlijke fantasy heksen serie met veel wicca elementen in een verder Christelijk wereldbeeld. De serie Charmed is geïnspireerd op de film "The Craft" uit 1996. In "The Craft" werd echter het gehele wicca-wereldbeeld uitgewerkt, o.a. inclussief Goden en de drievoudige wet.
De serie Charmed speelt zich af in een typisch Christelijk wereldbeeld, er is een hemel met engelen en een hel met demonen. Paganistische en Heidense wereldbeschouwingen kennen geen hel in de zin van een plek van verdoemenis, kwaad en demonen, zoals dat in de Christelijke wereldbeschouwing het geval is en hier bij Charmed. Later in de serie komen we ook enkele Pagan/Heidense Goden en Godinnen tegen. Charmed is dan ook gewoon een leuke fantasy serie met fantasy magie en fantasy wezens.
Het eerste seizoen moesten ze er nog een beetje inkomen, de serie werdt langzaamaan steeds beter. Zeker de laatste seizoenen zaten erg goed in elkaar! Ik heb met heel veel plezier naar Charmed gekeken!

Martin     Terug naar de vorige pagina