Catweazle

Serie met 2 seizoenen van 1970 t/m 1971
Dertien afleveringen van ± 25 min. per seizoen
Met Geoffrey Bayldon als Catweazle

Zie ook: IMDb.com & Wikipedia   


Catweazle was een zeer succesvolle TV-serie geproduceerd door London Weekend Television in de vroege jaren '70. De serie is geschreven door Richard Carpenter en liep gedurende twee seizoenen met Geoffrey Bayldon als de onweerstaanbare Catweazle in de hoofdrol.

Catweazle is een tovenaar die leeft in de elfde eeuw. Ondanks zijn veelvuldige pogingen, mislukken zijn spreuken telkens weer. Wanneer hij op een moment achtervolgd wordt door Noormannen, gebruikt hij uit pure wanhoop een van zijn magische spreuken en wonder boven wonder, het werkt! Het enige detail is dat hij in plaats van door de lucht te vliegen als een vogel, hij een vlucht nam door de tijd en 9 eeuwen verder in de tijd terecht komt. Dit zorgt voor allerlei hilarische situaties.

In de eerste reeks komt Catweazle na zijn tijdreis terecht in een klein dorpje in Zuid-Engeland, Hexwood. Hier maakt hij kennis met Carrot, een boerenzoon van 14. Samen met Carrot ontdekt Catweazle de wonderlijke dingen van de wereld en gaat hij op zoek naar een manier om terug te geraken in zijn tijd.

In de tweede reeks trekt Catweazle op met het zoontje van een Engelse Lord en Lady. Samen maken ze de meest ongelooflijke avonturen mee.

Het is ondertussen 30 jaar geleden dat de betovering door Catweazle is begonnen en hij de harten van vele kinderen, jongeren en ouderen heeft veroverd. De sterke prestatie van Geoffrey Bayldon als Catweazle is onvergetelijk, de humor is tijdloos en hartverwarmend voor jong en oud. Kortom een echte televisieklassieker.

(Bovenstaande tekst komt van de achterkant van de DVDbox)   


Recensie
Heerlijke serie rond Catweazle die met succes met behulp van magie aan de Noormannen ontkomt en door de tijd reist. Aan het einde van het eerste seizoen doet Catweazle in een meertje een spreuk om terug te keren naar zijn eigen tijd, waarop hij langszaam vervaagt en verdwijnt. In het tweede seizoen blijkt hij met succes terug gekeert te zijn naar zijn eigen tijd, maar is gevangen door de Normandiërs. Tijdens een ontsnappingspoging beland hij wederom in onze tijd. De elfde eeuwse Catweazle moet nogmaals leren omgaan met de twintigste eeuwse technologische magische verworvenheden, een heerlijke serie!

Martin     Terug naar de vorige pagina